Nämä rakkaat lemmikit ovat vilahdelleet blogissakin silloin tällöin:

Yoru

Yoru.jpg

Yoru syntyi Äijännevalla ja tuli luokseni lokakuun lopulla 2006 pienenä ja nuhaisena rääpäleenä. Se oli kiltti ja läheisyydenkipeä mammanpoika, joka aina kehräten tunki väkisin syliin nukkumaan. Ikuisen nuhansa takia Yoru ei haistanut lähes mitään, mutta kukkasia se tykkäsi nuuskutella.

Yoru oli myös pikkuisen kuuro, jos sen huomion halusi, piti polkaista lattiaa, jotta se tuntisi tärähdyksen ja tulisi luokse. Kuurous aiheutti sille myös vaaratilanteita, sillä se tykkäsi hengata maantiellä ja katsella pelloilla parveilevia joutsenia. Useammin kuin kerran joutui rekka- tai traktorikuski pysäyttämään menopelinsä ja kavuta alas siirtämään kissa pois tieltä. Tämän julkeuden Yoru yleensä palkitsi vihaisella sähinällä tai läimäyksellä sormille kynsien kera.

Yoru-setä oli myös välillä arvaamaton ja saattoi raadella kenet tahansa hetken mielijohteesta (paitsi minut). Kokoonsa nähden se oli uskomattoman voimakas ja varsinkin kynsistään. Se vihasi yleensä miehiä, muita kissoja (etenkin Misukkaa) ja olipa sen nähty ajavan pihasta myös sinne eksyneet ketut ja supikoirat.

Yoru odotti aina kodin pihapiirissä ja oli aina yhtä onnellinen jälleennäkemisestä vastaan kirmatessaan. 
Vaikutti siltä ettei se ikinä kuolisi mihinkään, kunnes lopulta kasvaimet veivät pienen voimat ja se päästettiin kissojen taivaaseen 20.12.2013 Keuruulla.

Ikävä on kova <3

 

Mischa

Mischa.jpg

Mischa (tai useammin ihan vain Miska) tuli luokseni alle vuotiaana 13.12.2011 Eurajoelta. Olin päättänyt etsiä Yorun mustuudelle vastavoimaksi täysin valkoisen kissan, jonka nimeksi tulisi Mischa sukupuolesta riippumatta ja lopulta törmäsinkin EHY Löytöeläinkodin ilmoitukseen valkoisesta tyttökissasta. Otin heihin yhteyttä ja kissa päätyi lopulta minulle.

Miskalle oli annettu eläinkodilla nimeksi Silvia, mutta näin myöhemmin ajatellen, se nimi olisi ollut aivan liian prinsessamainen Miskan luonteeseen nähden. Miska on oman arvonsa tunteva, eikä yritä miellyttää ketään. Juuri niin mulkku kun kissa voi olla. Taitava metsästäjä ja wihaa koiria ja vieraita kissoja (etenkin Misukkaa), mutta tulee toimeen perheen muiden kissojen kanssa Äijännevalla ja on oppinut sietämään Murphya aika kivasti.

Aikoinaan Miskan ainoa kissaystävä oli Skie, kun asuimme AK:n kämppiksinä. Miska sopeutuu lähes mihin vain ja haluaa osallistua kaikkeen, lisäksi ruoka maistuu ja Miska on nirsoilustaan huolimatta vähän lihavahko ja sen lisäksi turkki pörhentää entisestään.

Miskan lempibiisi on Tetris-tunnari.

 

Murphy

Murphy.jpg

Murphy, eli tuttavallisemmin Mömmö, on puhdasrotuinen Kiikoslainen navettakissa, joka on syntynyt marraskuussa 2013 ja muuttanut luokseni 2.2.2014 Kiikoisten Löytöeläinpalvelusta. 

Yoru-sedän poismentyä halusin adoptoida toisen kissan, mutta koska Mischa ei siedä vieraita aikuisia kissoja, sen oli oltava pentu. Kun sitten läheiseen eläinkotiin tuli kissanpentuja, valitsin sieltä yhden pojan ja ristin Murphyksi. (mm. Dropkick Murphysin ja Murphyn lain mukaan.)

Mömmö on kokonaan sinisenharmaa, vähän haamuraitainen, puhelias ja kiltti rasavilli terroristi, joka osallistuu kaikkeen. Mömmö viihtyy Miskaa paremmin sylissä, ja tykkää kanniskella lelujaan ympäri kämppää suussaan, nirsoilee ruuasta, mutta on silti kasvattanut komeat posket.

Lempiasioita ovat kuivatut lihaherkut ja kissanminttutäytteinen silakka-lelu ja kissaystäviä ovat Mischa, Misukka ja Kiikoisissa asuessa naapurin lähes samanikäinen Yoda.

 

Punapallo

Punapallo.jpg

Punapallo eli Punis on 1.7.2011 syntynyt suomenhevonen, jonka ostoon osallistuin. Punapallo muutti siskoni tallille Tervosta 11.8.2013 ja sen vanhemmat ovat upeat Dave Dee ja Jonnan Emerita.
Tätä ei meille avattu sen enempää, mutta Puniksen nimen takana oli joku sisäpiirin vitsi, johon ilmeisesti liittyi karpalolonkero.

Ihmisille Punapallo on kiltti ja syliintunkevainen tamma, mutta hevosten arvoasteikossa melko ylhäällä ja pomottaa muita, koska kaveeraa lauman tammajohtajan Nazi Ylisaatanan kanssa.
Punis synnytti ensimmäisen varsansa 17.6.2015. Pojan nimeksi tuli Nevan Salvador ja vaikka isä on valkoinen E.V. Samurai, ei rautiaalle varsalle kaikeksi harmitukseksi kimous tällä kertaa periytynyt. 
Punis on tarkoitus kouluttaa ratsuksi kuten vanhempansa ja mahdollisesti myös kärryhevosen hommat odottavat häntä tulevaisuudessa.

 

10710454_567705960033834_332965727092756
Punis ja Salvador laitumella. Salvador on myytävänä.

 

Perheenjäsenet

Manta

manta.jpg

Manta on 2006 syntynyt pikkusiskoni kissa, Yorun isosisko, Russelin täti ja myös vanhin nykyisistä kissoistamme. Manta vaikuttaa supervanhalta ja viisaalta. Mantaa ei hetkauta tai kiinnosta mikään, eikä se pelkää juuri mitään, siitä kerrotaan kissojen maailmassa urbaanilegendoja. Manta ei voi leikkiä jos joku muu kissa on näkemässä. Se vihaa lapsia ja kiusaa koiria aivan tahallaan.

 

Iiris

Ikke.jpg

Iiris eli Ikke on isosiskoni kissa, joka löytyi pihalta aivan liian nuorena hylättynä vuonna 2006 Italiasta ja tuli Suomeen 2007 siskoni muuttokuormassa. Ikke osaa wihaamisen jalon taidon, eikä siedä oikein ketään tai mitään. Russelin äiti.

 

Russeli

russeli.jpg

Russeli on 13.8.2007 syntynyt Ikken ja Yorun pentu. Isokokoinen, mutta sitäkin pelokkaampi komistus. Lempeä jättiläinen. Jos Russelin silmät peittää kämmenellä, se jähmettyy aloilleen.

 

Lauri

Lauri.jpg

Kuningas Lauri oli hurmaava vanhempi herrasmies, joka adoptoitiin tallikissaksi Kiikoisten löytöeläinpalvelusta 4.7.2013. Puhelias ja superkiltti poskikeisari, joka piti jyrsijät kurissa. Aina osallistumassa tallin askareisiin, eikä pelännyt hevosia. Lauri oli hyvänä esimerkkinä ja kasvattajana riiviökissanpennuille, Huldalle ja Musterille, jotka muuttivat tallin hiiritorjuntayksikköön kesällä 2015.
Lauri poistui luotamme 28.9.2016.

 

Hero ja Ira

Hero%20ja%20Ira.jpg

Äitini ja siskoni töhösesset, suomenlapinkoira Hero ja itäsiperianlaika Ira, joita kissat inhoavat ja Manta kiusaa.